KONTAKT:

czerwonypomaranczzielonyniebieskizolty

Frajda © 2015  

tloniebieskie

43-100 Tychy, Damrota 66 (Budynek Rzemiosła)

Telefon: 517 799 528

732 812 955

e-mail:biuro#przedszkolefrajda.pl

frajdafacebookfiolet
  • Slider 1
  • Slider 3

JADŁOSPIS

Poniedziałek

Zupa: ryzowa z natką pietruszkij (250g)

II Danie: makaronw sosie bolońskim(170g)

Kompot wieloowocowy  (200ml)

 

Babka piaskowa

(70g)

arbuz (50g)

 

 

PODWIECZOREK

OBIAD

ŚNIADANIE

Dzień

ZDROWE JEDZENIE

Sposób w jaki się odżywiamy wpływa na nasz wygląd, kondycję i samopoczucie. Szczególnie mocno jakość jedzenia oddziałuje na dzieci, które będąc w fazie intensywnego wzrostu fizycznego i umysłowego są szczególnie wrażliwe na szkodliwe komponenty stosowanej diety.

NASZ CATERING

02.10- 06.10.2017

Wtorek

Środa

Czwartek

Piątek

pieczywo pszenno-żytnie (70g)

masło (5g)

wędlina  (30g)

pomidory(15 g)ser żółty  (20g)Herbata (200ml)

Zupa: z czerwonej soczewicy z ziemniakami i natką pietruszki (250g)

II danie: Knedle ze sliwkami i jogurtem naturalnym (200g) Kompot jabłkowy

budyń waniliowy z jagodami

(100g)

biszkopty

 

 

chleb żytnio-pszenny (70g)

masło  5( g)

wędlina(30 g) sałata zielona (10g) pmidor (15g) kawa inka

Herbata (200ml)

 

Zupa: koperkowa z ryżem (250g)

II danie: Filet z kurczaka w sosie (100g), kopytka, (50g) czerwona kapusta(30g) kompot

 

bułki pszenne i razowe  (70g) konfitura brzoskwiniowa (20g) masło

(85g)

 

chleb pszenno-żytni (70g) twarożek z ogórkiem kiszonym i koperkiem (20g), masło (5g) wędlina 30g) herbata

 

 

Zupa: grysikowa z natką pitruszki 250g

II danie: kolorowy kociołek z kuskusem 250 g

kompot

 

wafle ryzowe, nektarynki

 

chałka z masłem, twarożek z jagodami, drzem truskawkowy, kakao

 

Zupa: żurek z jajkiem i ziemniakami (250 g),             II danie:kasza jaglana z owocami (200g)

kompot

 

chleb orkiszowy z pastą z jajek i zielonego groszku z natką pietruszki,

śiwki

 

> Nasze jadłospisy konstruujemy zgodne z piramidą żywienia

> Proponujemy zróżnicowaną, naturalną dietę

> Stosujemy produkty ze wszystkich grup: zboża, warzywa i owoce, białka,  tłuszcze, cukry

> Stosujemy dużo produktów pełno zbożowych (do wypieków używamy mąki pełnoziarnistej, do obiadów podajemy makarony razowe i brązowy ryż)

> Stosujemy dużo kasz - jęczmienna, gryczana, jaglana, kukurydziana i kuskus

> Stosujemy dużo nieprzetworzonych produktów białkowych: ryb, roślin strączkowych, mięsa dobrej jakości, jogurtów naturalnych

> Stosujemy dużo sezonowych, lokalnie uprawianych warzyw i owoców

> W naszych posiłkach obecne są nasiona i orzechy

kiełbaski na gorąco (70g)

pieczywo z masłem

ketchup

ogórek zielony(150g)

Herbata (200ml)